(+31) 186-630528

Voor contact of hulp!

Uitlijnen

“Het is dat ik van nature een optimistische type ben, maar hier worden we toch niet vrolijk van. Grondstoffen worden duurder, energieprijzen rijzen de pan uit en iedere week geven we meer geld uit aan dieselolie.”

Ongetwijfeld herkent u zich in deze uitspraak van een vaste klant van ons, eigenaar van een transportbedrijf met vooral nationale maar ook internationale ritten. Met de wetenschap dat 30% van de exploitatiekosten bestaat uit brandstof, is het nu belangrijker dan ooit om de kosten beheersbaar houden en waar mogelijk verminderen.

Als bandenleverancier is het niet alleen onze taak om onze klanten banden te leveren die een uitstekend kilometerrendement opleveren, maar óók om u er op te wijzen dat een jaarlijkse uitlijncontrole van het gehele wagenpark u veel meer geld bespaart dan u misschien zou verwachten. Voor elk voertuig geldt: als dit niet goed is uitgelijnd, zullen de banden sneller en onregelmatig gaan slijten. Maar dat niet alleen. Het voertuig moet extra rolweerstand overwinnen omdat de stuurgeometrie niet klopt. Dat kost u een vermogen.

Tel uit je winst!

Een klein rekensommetje:

Met een goed uitgelijnde trekker-oplegger combinatie bespaart u al gauw 10 tot 15% aan bandenkosten én zo’n 3 tot 5% aan dieselolie, dankzij een lager verbruik. Voor een enkele combinatie is de besparing al snel 160 tot 200 euro op jaarbasis aan bandenverbruik en zo’n 1.200 tot 1.500 euro aan brandstofverbruik. Tel uit je winst!

Ons advies is dan ook eenvoudig : Laat minimaal één keer per jaar al uw trucks en trailers controleren op de uitlijning. Ook voor uw chauffeurs is dat veel relaxter rijden.