(+31) 186-630528

Voor contact of hulp!

Search
Close this search box.

Rolweerstand

ROLWEERSTAND  – Zie ook Excelbestand Rolweerstand en brandstofverbruik

Als Truck Tyre Partner zijn wij ons bewust van de noodzaak om banden te leveren die bijdragen aan een verlaging van de CO2-uitstoot. Tegelijkertijd kijken we naar wat u nodig heeft als transporteur. Welke eigenschappen moet een truck- en trailerband voor u hebben?

U wilt een band met een lage rolweerstand omdat u zo min mogelijk dieselolie wilt verbruiken. Maar u wilt óók een band met enorm veel grip zodat uw chauffeurs veilig de weg op kunnen in alle mogelijke weersomstandigheden. Zijn deze twee wensen wel te verenigen? Want u weet net zo goed: hoe meer grip, des te hoger de rolweerstand. Een lage rolweerstand betekent in de praktijk vaak iets minder grip.

Een ander fenomeen dat van grote invloed is, is het afrolgeluid dat de banden produceren. De Europese Commissie wil dat vrachtwagenbanden steeds minder geluid produceren en dergelijke eisen hebben grote invloed op het design van de band. Wij garanderen u dat de banden die wij leveren voldoen aan de hoogste normen en kwalitatief tot de beste producten behoren die er momenteel beschikbaar zijn.

Zorg en aandacht

Wat is het allerbelangrijkste? Topsporters winnen geen wedstrijden als ze niet goed voor hun lichaam zorgen. Wielrenners krijgen de hongerklop als ze niet voldoende voedsel binnen krijgen… Voor een goede prestatie en de laagste rolweerstand is één aspect van doorslaggevend belang. Uw banden en uw voertuigen hebben zorg en aandacht nodig. Het begint bij de juiste bandenspanning én aandacht voor de technische staat van uw voertuigen. Samen met uw bandenspecialist zorgt TTP graag voor de beste begeleiding en onderhoud van uw banden.