(+31) 186-630528

Voor contact of hulp!

Herprofileren

Gezamenlijk hebben wij een grote verantwoordelijkheid. De toekomst van de volgende generaties staat op het spel en wij moeten er alles aan doen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Truck Tyre Partner levert uitsluitend banden die goed te herprofileren zijn. Waarom dat zo belangrijk is? Herprofileren verlengt de levensduur van uw banden én verlaagt het brandstofverbruik.

Alle nieuwe banden hebben de hoogste rolweerstand. Naarmate het restprofiel minder wordt gaat de rolweerstand, en daarmee het brandstofverbruik, omlaag. Als uw banden nog drie à vier millimeter restprofiel hebben wordt het tijd om te gaan herprofileren.

Met een eenvoudig apparaat wordt het profiel van uw banden uitgediept en komt er drie tot vier millimeter profiel bij. U verlengt daarmee de levensduur van de band met 20 tot 25%, waardoor u de bandenkosten aanmerkelijk verlaagt. De grootste besparing vindt u echter terug in het brandstofverbruik. Banden die geherprofileerd zijn hebben namelijk een rolweerstandscoëfficiënt  van 80% ten opzichte van nieuwe banden. U bespaart zo’n 3 tot 4% op uw brandstofverbruik. Daarmee doet u tegelijkertijd wat u kunt voor het milieu. Dat geeft toch sowieso een goed gevoel?

Natuurlijk is herprofileren niet gratis. Maar onder aan de streep zult u meer overhouden. Wat het u precies oplevert, kunnen wij voor u uitrekenen. Stuur ons een mailtje of geef ons een telefoontje. Wij zijn er voor u, 24/7 en 364 dagen per jaar.