(+31) 186-630528

Voor contact of hulp!

Bandenlabeling

Sinds 1 mei 2021 is het Europese bandenlabel ook verplicht voor nieuwe vrachtwagenbanden. De klassen A t/m E geven aan hoe de prestaties zijn op het gebied van rolweerstand (en dus brandstofverbruik), grip op nat wegdek en extern rolgeluid van de band.

Alle banden die vanaf 20 juni 2020 op de Europese markt worden gebracht, moeten worden geregistreerd in het EU-energielabel portaal (EPREL). In dit portaal kunt u zelf kijken in welke klasse een specifieke band valt. Als Truck Tyre Partner verwelkomen wij dit nieuwe labelsysteem; we zijn ervan overtuigd dat het de transportwereld zal helpen om voor veiligere, stillere en efficiëntere banden te kiezen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze banden aan de hoogste veiligheids- en milieunormen voldoen en dat dat tegelijkertijd in overeenstemming te brengen is met de wensen van onze klanten. 

Bandenlabeling:
Sinds 1 mei 2021 is het Europese bandenlabel ook verplicht voor nieuwe vrachtwagenbanden. De klassen A t/m E geven aan hoe de prestaties zijn op het gebied van rolweerstand (en dus brandstofverbruik), grip op nat wegdek en extern afrolgeluid van de band.